Hoe is 91,7%, ontstaan? 


We worden allemaal geboren en groeien daarna op. (gelukkig maar!!)

Alleen tegenwoordig is de wereld een beetje veranderd met vroeger. 

Het begint eigenlijk al vanaf jongs af aan.  

Wanneer kreeg jij complimenten van je ouders? Wanneer je iets goed deed? Of kreeg je zelfs straf of een waarschuwing als je het "niet goed" deed. Dit voorbeeld wordt op school vaak doorgetrokken, wanneer je iets goed doet word je beloond met hoge cijfers, complimenten en/of stickers. Dus je krijgt alleen beloning als je goed kan leren?

 Maar ik ben toch geen kind meer?

Vaak gaat dit op het werk door, denk aan promoties, complimenten, exclusieve cadeaus/privileges. Wanneer je er hard genoeg werkt natuurlijk. Dat verdien je dan toch?

Constant prestatie druk...

Wij groeien hierdoor op met de druk om constant te presteren. Vaak wordt er meer verwacht dan dat er daadwerkelijk mogelijk is. Zo ontstaan er dingen zoals: "Als je maar hard genoeg werkt is alles mogelijk" .(ten koste van alles...??). Ik hoop dat ik op mijn 80ste, bij jong oranje een debuut kan maken. Sorry, dit gaat niet lukken.

Willen is dus niet hetzelfde als kunnen.

Door die constante druk bestaat er tegenwoordig ook zoiets als een Burn-out.. Dit bestond vroeger niet en nu is het populair. Misschien wel ergste, het komst steeds vaker voor. Naast dit voorbeeld hebben we  ook nog de te hoge lat, Perfectionisme en ga zo maar door.. Oftewel de kans dat het goed genoeg is heel klein. Weinig mensen staan stil en nog minder staan stil bij hoe het daadwerkelijk echt met hun zelf gaat.... Daar is eenmaal geen tijd voor. Dit vind ik zonde van het leven, zonder leven eigenlijk. Of is het leven zonde van de tijd?

Zo is het ontstaan, maar waarom 91,7%?

Zoals ik hiervoor beschreef leven veel eigenlijk met de constante druk om te presteren, dit hoeft niet negatief te zijn. Zolang dit niet de enigste manier is voor jou om te leven. Je mag ook en graag zelfs leven i.p.v. overleven. Waar geniet je nou echt van? Gun je zelf daar ook tijd voor? Ben je daar echt bij die momenten? Of ben je alleen bezig met het kijken wat er nog beter kan?

Niet alles kan altijd goed gaan, maar dat kan ook niet er bestaan ook dingen zoals toeval, je kan ook niet iedere keer de loterij winnen, toch?

Hoe zou het nou zijn als deze dingen er wel mogen zijn? In mijn optiek hoort dit bij het leven, niet alles kan mee zitten, maar de vraag is hoe ga je hiermee om? Zodat je evengoed kan genieten van het leven,(91,7%) wetend dat het niet altijd goed kan gaan!(8,3%)

Dus leven en genieten voor 100%, met 91,7%!

Trots clienten

(2 trotste cliënten die volledig voor 91,7% gaan! )