Corona 2020 vs 2021

Wat in het begin zo mooi was van deze Covid periode, wordt nu zo kut.

 

Het is alweer even een tijd geleden dat de pandemie is uitgebroken. In het begin dachten wij dat het zo voorbij zou zijn. Na enkele maatregelen werd het ook beter, helaas zijn we weer bijna terug bij af.

Toch zit er wel degelijk verschil in de periodes. Nogmaals wat in begin zo mooi was, wordt nu zo kut…

 

Zal hem even uitleggen:

 

Het is natuurlijk al een tijd terug, maar ik denk dat jij het nog wel weet. De eerste lockdown! Wat gebeurde deze lockdown. Je moest veel thuis blijven, veel dingen werd je in beperkt. Alleen toen kwamen velen mensen wel tot rust, waren meer thuis, meer tijd voor het gezin, veel mochten niet werken die hadden tijd voor zichzelf, toe was veel oke, misschien niet, maar er gebeurde wel mooi dingen. Niet voor iedereen natuurlijk.

 

Alleen nu..:

 

We zitten bijna in dezelfde periode, werken velen thuis, hebben alsnog beperkingen etc.  (zonder lockdown gelukkig…). Alleen wat nu wel ontstaat is steeds meer strijd. Sommige mensen willen elkaar niet meer zien en/of spreken omdat diegene wel of niet gevaccineerd is. Er zijn andere regels voor wel en niet gevaccineerde, worden er steeds meer ook. Wat ik hier jammer aan vind is dat het vorige periode zo mooi was het samen zijn, wat nu voor velen een strijd is. Hoe meer beperkingen er ook gaan komen hoe groter deze strijd gaat worden tussen wel en niet. Wat ik oprecht kut zou vinden. Mensen kunnen niet zonder elkaar.

 

En wat nu?

 

Blijf lekker van elkaar genieten, wij zijn nog steeds mens en in mijn optiek is de mens goed. En het is zonde als goeie relaties minder worden door een keuze die iemand maakt. En iedereen mag zelf kiezen natuurlijk, maar waarom strijd i.p.v. elkaars keuze respecteren? Daar ben je toch vrienden / familie voor? Ik ken mensen die wel en niet gevaccineerd zijn, ik vind dat iemand dat zelf mag kiezen, kan je het hier ook met elkaar over hebben en uitleggen, weet ik dat de band alleen maar sterker wordt. Geniet van deze periode, zover het mogelijk is, lukt dat niet? Geniet dan van de mensen om je heen die je hebt. En waardeer elkaar 😊

Reactie plaatsen