Is het leven mooi, of maak jij het leven mooi?

Is het leven mooi, of maak jij het leven mooi?

Het antwoord: Kies maar, maar in mijn optiek is het leven mooi en maken wij het samen nog mooier!

Vaak leven we ons leven, alleen leven wij daadwerkelijk? Ben jij bewust van jou leven? Geniet je er van of is alles gewoon prima of gaat veel gewoon lekker vanzelf door, zonder dat je door hebt?

We hebben vaak 2 scenario’s;

– Hoe was het op werk/school vandaag? “Leuk, prima, gewoon, wat eten we vandaag?”
– Wat was er leuk dan? “ah gewoon net als altijd”
– Oke, wat heb je gister gedaan op het werk dan? “weet ik niet meer”

– Hoe was het op werk/school vandaag? “Super leuk, we hadden vandaag dat een collega/klasgenoot jarig was wij met zijn allen gingen zingen, hebben daarna nog erg gelachen met zijn allen!
– En vaak kunnen/willen we hier nog veel meer over vertellen.

Oke, wat is het verschil dan? In mijn optiek is de tweede een stuk meer enthousiast. Wat weerhoud zich dit tot het leven dan? Dat wij vaak worden geleefd, automatische piloot en dat is natuurlijk prima, als je daarvoor kiest.

Oftewel het leven is mooi, maar maak jij het leven dan wel mooi? Als jij weinig van geniet. En met het eerste is niks verkeerd natuurlijk, mag er ook zijn. Toch merk ik zelf dat veel mensen steeds meer op de automatische piloot leven. Als voorbeeld; ”afgelopen jaren gingen wel snel, maar wat ik heb nou gedaan wat ik leuk en/of belangrijk vind?” Of weet je alleen de minder positieve dingen nog? Hoeveel dingen kan jij de daadwerkelijk nog herinneren? Je zult merken dit zijn hoogstwaarschijnlijk of de negatieve ervaringen of de super leuke ervaringen! Welke ervaar jij liever? Nogmaals beide ervaringen horen bij het leven.

Conclusie: Vaak is het leven “gewoon” mooi, maar in mijn optiek mag jij het leven nog mooier maken. Je hebt de kans ervoor. Ik zou het niemand gunnen om achteraf te horen dat; “had ik maar meer geleefd, eigenlijk wou ik dit altijd al doen, maar heb ik het nooit gedaan” pak je kans en laat je niet leven! Welke dingen vind je leuk en/of belangrijk om te doen? Probeer deze week minimaal 1 keer iets te doen wat je leuk en/of belangrijk vind! Geniet ervan voor 91,7% 😊

Reactie plaatsen