Afvallen is natuurlijk mogelijk, maar maakt minder gewicht jou gelukkig of gelukkiger?

Afvallen is natuurlijk mogelijk, maar maakt minder gewicht jou gelukkig of gelukkiger?

Het antwoord: kan, maar het hoeft niet.

Vaak als mensen willen afvallen is het met één van de volgende redenen;
– Lekkerder in me vel zitten
– Beter zelfbeeld
– Wil gewoon 10-20kg kwijt
– Gezonder worden
– Zal alles wel beter gaan
– Mijn partner zal mij dan mooier/leuker vinden
– Voorkomen van de “pleuris” (afkorting voor alles wat je niet wilt krijgen qua ziekten.)
– Makkelijker kunnen bewegen
– Vind die vetjes zo lelijk/vervelend
– Moet altijd van Mijzelf mijn buik inhouden
– Is toch lelijk
– Mensen worden steeds creatiever met nieuwe redenen te verzinnen 😊

Oke, dus als gewicht verliezen jou letterlijk gelukkig zou maken. Dan is het simpel amputeer je toch een lichaamsdeel? Toch hoor ik vaak dat dit dan niet de oplossing is. Terwijl het wel de intentie was om gewicht te verliezen.

Dus als gewicht niet de oplossing is, wat dan wel? Het leven is groeien, wij als mens houden van vooruitgang. Er wordt ook weleens gezegd; “stilstand is achteruitgang”, vaak is dit ook zo. Stel je voor je werkt aan jezelf. Gaat bijvoorbeeld meer bewegen, let meer op je eten. Vaak merk je dat we ons al lekkerder/meer voldaan voelen wanneer dingen goed gaan! En wat denk je opeens verlies je ook nog gewicht? Dit motiveert je om door te gaan, toch? Is het antwoord ja? Je behaald resultaat, je ziet het op de weegschaal, merkt aan je kleding en/of ziet het in de spiegel. Resultaat motiveert je om door te gaan! Opeens ga je meer bewegen, of misschien nog gekker, vind je het steeds leuker om te bewegen. Eet je nu ook minder calorierijke producten? Chips, snacks, snoep etc. Drink je ook minder calorierijke dranken? Alcohol, fris, sap of vervang je deze door calorie arme dranken; Zero, light, 0% etc. Misschien nog het gekste van alles. Ik vind deze “gezonde” producten nu nog lekker ook! En het meeste gaat vanzelf ook nog.

Conclusie: Dus Is de richtlijn dan hoe je eruit ziet of hoe je je voelt? Je hoeft niet meer met je gewicht bezig te zijn, dat maakt het tijd om te genieten van het leven, waar het nog steeds voor bedoeld is in mijn optiek. Doe dingen die je leuk en/of belangrijk vindt, niet alles kan perfect gaan dus leef en geniet voor 91,7% 😊

Reactie plaatsen