Maakt suiker dik of is zoet de grote verleider?

Maakt suiker dik of is zoet de grote verleider?

Maakt suiker dik of is zoet de grote verleider?

 

Antwoord: Nee.

 

Tegenwoordig is er geen twijfel over mogelijk dat we gemiddeld gewoon veel te veel eten. Daarom zie je dat wij als volk ook gewoon blijven toenemen in gewicht. Waarom eten wij te veel? Komt dat door koolhydraten of specifieker suiker? Is dit verslavend? Nee, er bestaat niet zoiets als een specifieke voedingsverslaving (net zoals alcohol en drugs). We hebben alleen “trek” in de producten die we lekker vinden. Komt dat door de zoete smaak? Ook niet! Dit is getest met mensen die water drinken of non-calorisch gezoete dranken. Als het om de zoete smaak zou gaan, kan je dit perfect met niet-calorische zoetstoffen. De ene groep had dus water en de andere groep een gezoete niet-calorische drank(Zoals bijvoorbeeld: Crystal Clear, Fanta Zero, Calorie loze limonade etc.) Achteraf geen verschillen! Dus wekt zoetigheid meer eetlust op. Nee!

 

Het kan zelfs helpen door het wel te nuttigen. Stel je voor je mag geen zoetigheid eten/drinken, geen suiker eten, geen fruit, fris, sap etc. Oftewel je wordt beperkt in je keuze. (schaarste hypothese)

Dat ga je er vaak wel meer naar verlangen, toch wel weer trek in een koekje, ijsje of een frisje. (Vaak is alles spannender/leuker als het niet mag..) Terwijl als je dit gewoon kan/mag eten kost het ook geen moeite om vol te houden. Oftewel je kan gewoon leven en genieten van de producten die je eet!

 

Conclusie: Zoetigheid specifiek maakt je niet dik en kan zelf helpen om het makkelijker vol te houden! Zo min mogelijk restricties!

Reactie plaatsen