Leef jij voor andere? Of leef jij voor jezelf met andere?

Leef jij voor andere? Of leef jij voor jezelf met andere?

Het antwoord: Leef voor jezelf met andere 😊

Het is super leuk en gezellig om met andere te zijn en deze ook te helpen. Je hebt in dit leven nou eenmaal te maken met andere mensen, maar dit betekend niet dat je altijd jezelf maar moet wegcijferen. Dit is natuurlijk heel nobel, maar hier worden andere niet gelukkiger van en jij zelf zeker niet. Hoe kan jij genieten als jij jezelf altijd volledig wegcijfert? Oftewel niet volledig jezelf kan zijn? Met wie gaan die andere dan eigenlijk om? Met jou of jou die denken dat je daadwerkelijk zo bent, terwijl je alleen zo gedraagt?

Wat je zelf wilt is natuurlijk lastig, maar het is zeker de moeite waard om daar tijd in te steken. Wat maakt de wereld volgens JOU een klein beetje mooier? Denk hier rustig over na, gun jezelf ook de tijd!

Hierachter komen klinkt egoïstisch, maar dat is het niet! Het is meer mens zijn. Weten en handelen naar wat jezelf wilt is daarom een eerste stap naar geluk. Doe jij dingen die JIJ leuk en belangrijk vindt, of leef jij het leven voor iemand anders? Ik zou voor het eerste gaan en daarbij lekker genieten voor 91,7%. Aangezien niet alles mogelijk is, maar als het verstandig, moedig, rechtvaardig en reëel is kom je een heel eind!

Conclusie: Je leeft voor jezelf, gun jezelf ook de tijd om er achter te komen wat jij leuk/belangrijk vindt. Daarnaast is het zeker ook gezellig om te leven met anderen. Als je maar niet voor hun leeft!

Reactie plaatsen