Druk, druk, druk

9 van de 10 keer veel te druk. Mijn excuses.

Wij leven in een tijd waarbij veel het steeds druk hebben, en vaak alleen nog maar drukker wordt. Je kan hier bijna niet meer om heen. Wij zijn bijna verplicht om keihard te werken. Met 1 inkomen red je het bijna niet meer. Dit is natuurlijk prima, maar toch veranderd de mens. Oh ja? Ja

β€œHey, hoe gaat het? Ja prima, maar ik ben druk.”

Vroeger waren we nog mens, maar nu zijn we gewoon druk. Het is tegenwoordig niet meer wat je doet, maar wie je bent. Dan is het ook logisch dat je druk voelt, als je zelf zegt dat je dat bent. Als je het druk hebt, is het goed om onderscheid te leren maken tussen daadwerkelijk druk zijn en het gevoel dat je het druk hebt. Anders heb je het 9 v/d 10 keer druk.

Maarja ik weet dat jij het echt te druk hebt, mijn excuses. Jij hebt het altijd drukker als iemand anders. Ik bedoel, relatie, kinderen, werk, moet veel en misschien nog wel huisdieren ook etc…

Nogmaals mag je alles zelf weten natuurlijk, maar hoe gaat met je energie, hoe voel je je? Misschien nog belangrijkste voor hoeveel % geniet je van het leven? (91,7%?). Of zijn er veel dingen die je misschien nog wel graag had willen doen, of nog steeds wilt doen? Alleen helaas te druk voor hebt. Zoals een hobby leren, relaxen, misschien wel een reis die je graag zou willen doen? De rust, de vrijheid, geluk? Of gun je jezelf de tijd niet meer voor. Je bent nou eenmaal druk.

Ik zou zeggen maak je niet druk, en geniet van het leven. Wil er geen druk op leggen, maar gun het jou wel.

Leuke vraag: Wat is verschil tussen drugs en druk(s)? Gezien beide voor een bepaald leven zorgen. Ben je van beide afhankelijk? Geen idee. Kijk maar wat je hier mee doet 😊 Fijne dag allemaal!

Reactie plaatsen